Bentley New Bentayga verbeterd met Akropovič sports uitlaat en reeks Bentley accessoires

6 August 2020
#Bentley #Bentayga #Bentley

Akrapovič sportuitlaat geeft de Bentayga’s 4.0-litre V8 een nog rauwer geluid

Vier nieuwe collecties Bentley-accessoires zijn nu beschikbaar voor klanten van de nieuwe Bentley Bentayga om de specificaties en mogelijkheden van hun buitengewone luxe SUV nog verder te verbeteren. Het vier sterke portfolio – exterieur, interieur, touring en bescherming – stelt klanten in staat het individualisme, de luxe en het nut van hun Bentayga te vergroten. Het accessoireprogramma van Bentley is ontwikkeld door dezelfde ingenieurs in Crewe als de auto’s zelf en wordt met hetzelfde niveau van onderzoek getest, wat een onberispelijke kwaliteit garandeert.

Een hoogtepunt van het accessoireprogramma is de sportuitlaat, gemaakt in samenwerking met de gerenommeerde fabrikant Akrapovič, die zorgt voor een nog opwindender uitlaatgeluid. Het lichtgewicht systeem is gemaakt van hoogwaardig titanium en bestaat uit een set linkpijpen, een uitlaatdemper en twee sets ovale uitlaatpijpen, die zijn gegraveerd met de Bentley- en Akrapovič-logo’s en speciaal zijn gecoat voor extra duurzaamheid en bescherming. De centrale geluiddemper wordt vervangen door rechte pijpen, die de uitlaatgassen naar de uitlaatdemper van de klant leiden, waar ze door interne schotten worden gewerveld om een ​​meer karakteristieke stem te creëren. Door de nauwe samenwerking tussen de ingenieurs van Bentley en Akrapovič is het systeem specifiek ontworpen voor de Bentayga en maakt het gebruik van complexe onderdelen die zijn gegoten in de eigen gieterij van Akrapovič, inclusief de behuizingen van de uitlaatkleppen, die extra controle bieden over het geluid van de uitlaat voor veeleisende gebruikers. gebruikers.

Het systeem is geïnspireerd op het speciale uitlaatsysteem gemaakt door Akrapovič voor Bentley’s Pikes Peak Bentayga, dat in 2018 een nieuw record vestigde voor productie-SUV’s op de beruchte Pikes Peak hillclimb. Het is nu beschikbaar voor de Bentayga V8 in Bentley’s Noord-Amerika en het Midden-Oosten. markten, terwijl een versie van de uitlaat voor de eerste generatie Bentayga W12 wereldwijd verkrijgbaar is als aftersales-accessoire.

Exterieur assortiment voor prestaties en stijl

Het exterieur assortiment is ontworpen voor klanten die het uiterlijk en geluid van hun Bentayga willen accentueren. Naast het Akrapovič-uitlaatsysteem is een andere prestatie-geïnspireerde optie speciaal ontwikkelde hoogglans koolstofvezel spiegelkappen, die een bijzonder opvallend detail toevoegen in combinatie met Bentley’s Blackline-specificatie, die alle exterieur glanzend chroom vervangt door glanzend zwarte versies.

Een optie voor een vaste opstap biedt klanten een praktische oplossing die het in- en uitstappen van de nieuwe Bentayga helpt en die toegang biedt tot op het dak gemonteerde accessoires. Een rubberen loopvlak is voorzien van diamantquilten over de volledige lengte van het voertuig tussen de wielkasten en biedt grip onder de voet. De vaste dorpelopstap kan worden besteld met een afwerking in Black Gloss, Carbon of Moonbeam.

Interieurassortiment voor nog meer luxe

Voor een Bentayga die meer gericht is op luxe levensstijl, biedt het interieurassortiment een selectie van extra inhoud die verder gaat dan de normale specificatie-opties.

Een relaxpakket omvat met leer afgezette losse kussens en extra voetsteunen bekleed met luxueus hoogpolig tapijt, beide gepersonaliseerd voor de auto door de kleur van de bekleding en het tapijt te matchen.

Op maat gemaakte bagage biedt een combinatie van een traditionele koffer en een casual weekendtas. De koffers kunnen volledig plat worden geopend, terwijl ze een informele zachte uitstraling behouden wanneer ze worden gesloten en met een unieke ‘V’ vorm die is geïnspireerd op de ontwerptaal van de Bentayga. Standaard bagage is ook optioneel verkrijgbaar in Beluga kalfsleer.

Gekenmerkt door dezelfde criteria van luxe en prestaties als de Bentayga, zijn de Bentley-golftassen waterdicht en uitzonderlijk gedetailleerd. De Cart Bag en Stand Bag, die hun ontwerpinvloed ontleenden aan de interieurruimte, zijn voorzien van doorgestikte diamanten details voor ingetogen luxe, zowel op als buiten de baan.

Touring Range – Verhoogde Stowage en Utility

Het touring-assortiment breidt de omvangrijke bagageruimte van 484 liter van de Bentayga uit met meer opbergruimte en bagageruimte, waaronder een Bentley-dakkoffer, met de mogelijkheid om maximaal drie fietsen of zes sets ski’s te vervoeren en opslag voor waardevolle spullen.

Bentley-branded dwarsstangen vormen de basis van het op het dak gemonteerde opbergsysteem en bevestigen de dakkoffer of ski- en snowboarddrager aan de auto. Ze zijn ontworpen om aerodynamische prestaties te ondersteunen en worden stevig vergrendeld op de dakrails om een ​​veilig vervoer onder alle omstandigheden te garanderen. Evenzo biedt de ski- en snowboarddrager plaats aan maximaal vier snowboards of zes sets ski’s en is het de perfecte optie voor wintersporters – wat de Bentayga de perfecte auto maakt voor een grote tocht naar de Alpen.

De afsluitbare dakkoffer is elegant vormgegeven als aanvulling op de vorm van het voertuig en biedt veilige opslag. Met een laadvermogen van 75 kilogram en een inhoud van 320 liter is de extra ruimte ideaal voor een actieve levensstijl.

Een multifunctionele opslagbox voor de kofferbak past stevig op de kofferbodem en laat een interne lade naar buiten schuiven, waardoor de inhoud gemakkelijk toegankelijk is. De lade kan in twee afzonderlijke secties worden verdeeld en biedt veilige opslag voor waardevolle spullen. De binnenwanden en vloer zijn ook bedekt met een duurzaam en waterdicht thermoplastisch elastomeer (TPE) en een geïntegreerde aftapplug zorgt ervoor dat water of vuil gemakkelijk kan worden verwijderd. Met een inhoud tot 100 liter is het ontworpen met het oog op een actieve levensstijl en is het een ideale manier om natte sportuitrusting of kleding te vervoeren. De opbergbox is afgewerkt in een mooie satijnen afwerking die past bij de kofferbakrails.

De laadhulpoptie is een effectieve methode om de achterkant van de bagageruimte te bereiken en is geïntegreerd in de lopers van de kofferbak en glijdt moeiteloos naar buiten, waardoor gemakkelijke toegang tot opgeslagen items mogelijk is. Het dienblad heeft een draagvermogen van 300 kilogram en is gemaakt van lichtgewicht aluminium.

Er zijn twee versies van de Bentley Cycle Carrier beschikbaar, om twee of drie fietsen op de auto te vervoeren via de trekhaak. De bagageruimte is nog steeds toegankelijk als de drager in gebruik is, en als hij niet in gebruik is, kan hij worden weggeklapt om hem gemakkelijk op te bergen.

Protection range – voor gemoedsrust

De protection range bestaat uit autohoezen, robuuste binnenmatten en spatlappen.

Er zijn twee verschillende buitenbekleding verkrijgbaar, beide vormgegeven om de contouren van de nieuwe Bentayga nauwkeurig aan te passen. De binnenhoes biedt een extra barrière tegen de effecten van vocht en stof, zelfs als deze binnen wordt opgeslagen, terwijl de buitenhoes extra waterdicht maakt en ervoor zorgt dat de lakafwerking en het heldere materiaal wordt beschermd tegen extreme weersomstandigheden en vervuiling.

De spatlappen zijn speciaal ontworpen voor de Bentayga en zijn ontwikkeld om de lak van de auto te beschermen en de conditie van het exterieur te behouden. Ze zijn gemaakt van duurzaam TPE en bevestigd aan de carrosserie van de auto. Ze zijn gestyled door het ontwerpteam in Crewe om de stijlkenmerken van de Bentayga te complimenteren en toch een extra barrière tegen wegresten te bieden.

Onder zware omstandigheden bieden vloermatten voor intensief gebruik hoogwaardige bescherming en uitstekende grip, zelfs als ze nat zijn. Op maat gemaakt om perfect in elke individuele voetenruimte te passen, hebben de merkmatten verhoogde randen om de bestaande tapijten te beschermen. Aan de achterkant van het voertuig helpt de duurzame bumperbeschermer om het bovenoppervlak van de achterbumper vrij te houden van krassen en / of beschadigingen, naast de zware kofferbakmat om de kofferbodem te beschermen.

Wouter Dekker

Wouter Dekker

Brand Manager

+31 (0)6 22 96 80 54

w.dekker@louwmanexclusive.nl